Thumbnail
Β Παγκόσμιος Πόλεμος

Στη Χαβάη ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, για μια ιστορική επίσκεψη στο Περλ Χάρμπορ
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έφθασε σήμερα το πρωί στη Χονολουλού, την πρωτεύουσα της Χαβάης, στο πλαίσιο μιας διήμερης επίσκεψης κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβεί στο Περλ Χάμπορ συνοδεία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η επίσκεψη στο μνημείο του USS Arizona, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη, πραγματοποιείται 75 χρόνια μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, τη αμερικανική ναυτική βάση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, την 7η Δεκεμβρίου του 1941, όπου έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι.

Είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της Ιαπωνίας επισκέπτεται το μνημείο, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 1960 και το επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι. Όπως συνέβη κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο στην Χιροσίμα, ο Άμπε δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη, αλλά να αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα και να εξάρει την ισχύ της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών, πλέον συμμάχων.

«Δεν πρέπει ποτέ να επαναλάβουμε την φρίκη του πολέμου» δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πριν από την αναχώρησή του. «Μαζί με τον πρόεδρο Ομπάμα θα ήθελα να επιβεβαιώσω στον κόσμο αυτή τη δέσμευση για το μέλλον και την αξία της συμφιλίωσης» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
«Επιστρέφουμε στη φαυλοκρατία του 1911» σημειώνει η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία
Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία
Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στον Πύργο Ηλείας από την έντονη βροχόπτωση – Πλημμύρισαν δρόμοι και σχολικές μονάδες (εικόνες και βίντεο)
Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία
ρεύμα
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτή είναι η φθηνότερη ώρα για να κάνετε τις δουλειές σας
Πότε ανεβαίνει η τιμή του ρεύματος και πώς να μειώσετε τον λογαριασμό με σωστό προγραμματισμό
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτή είναι η φθηνότερη ώρα για να κάνετε τις δουλειές σας