Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι η Άγκυρα και η Μόσχα πιστεύουν ότι οι υποστηρικτές του μουσουλμάνου πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, επισήμαναν πηγές από το υπουργείο σήμερα και μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Τζον Κέρι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισήμανε ότι «η Τουρκία και η Ρωσία γνωρίζουν ότι πίσω από την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ είναι η FETO», ακρωνύμιο του δικτύου του Γκιουλέν, σύμφωνα με το Ανατολή.
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, δήλωσε χθες το βράδυ ότι είναι «σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος» για την δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη, την οποία χαρακτήρισε «ειδεχθή ενέργεια».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ