Thumbnail
Αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν και που αναδεικνύουν τον ρόλο των ΗΠΑ στη διαπραγμάτευση και στην επιβολή του 3ου μνημονίου στην Ελλάδα πραγματοποίησαν τα Wikileaks.

Συγκεκριμένα σε e-mail του επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, διαφαίνεται το πως, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο  πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπιλ Κλίντον, προσπάθησαν να επηρεάσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να δεχθεί τους σκληρούς όρους του των Δανειστών.

Σε άλλο email, του Amitabh Desai, συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του Μπιλ Κλίντον, αυτή τη φορά, με παραλήπτη τον επικεφαλής προσωπικού του Μπαράκ Ομπάμα, Denis McDonough, αναφέρεται: «Έχουμε έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της Μέρκελ αυτή την εβδομάδα πριν την επίσκεψη του WJC  στη Βοσνία και με δεδομένη την επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα της Μέρκελ στη Βοσνία -έτσι θα ήταν μια αθώα και εύκολη βοήθεια -αν χρειάζεται μία ώθηση προς την Μέρκελ -να βάλουμε τον WJC να καλέσει την Μέρκελ με σκοπό να ζητήσει καθοδήγηση για τη Βοσνία και μετά τυχαία να τη ρωτήσει για την Ελλάδα στο τέλος».

Η απάντηση που έλαβε από τον McDonough ανέφερε πως «Θα επικροτούσαμε μια ώθηση προς την Καγκελάριο με τον τρόπο που προτείνετε. Αν όλοι έχετε χρόνο αύριο το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, τώρα πιστεύουμε ότι ένα τηλέφωνο Τσίπρα θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο».

Το βασικό σημείο που καλούνταν ο Κλίντον να τονίσει στον Τσίπρα, σύμφωνα με το RT, ήταν «η σημασία παραμονής στο ευρώ τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους».

Ο σύμβουλος του Κλίντον αποκρίθηκε πως «Είναι χαρούμενος να το κάνει και είμαστε όλοι ευτυχείς να βοηθήσουμε», Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους της Μέρκελ πριν την αναχώρηση και ελπίζουμε να επικοινωνήσουμε μαζί της αύριο, και θα επικοινωνήσουμε επίσης αύριο το πρωί με τον Τσίπρα όταν προσγειωθούμε στο Σεράγεβο».

Αυτά τα email απεστάλησαν  τη 10η Ιουλίου του 2015, ενώ η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο επετεύχθη την 11η Ιουλίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις διαθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Internet Of Things
Γιατί το «Internet of Things» δημιουργεί τις επόμενες θέσεις εργασίας
Από τα έξυπνα σπίτια και τις πόλεις, μέχρι τη βιομηχανία και την υγεία, το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι...
Γιατί το «Internet of Things» δημιουργεί τις επόμενες θέσεις εργασίας
λαμπακια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι
7 συνηθισμένα λάθη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά – πώς να στολίσετε με απόλυτη ασφάλεια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι