Κόσμος 0

Σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στη Γερμανία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο μέσος όρος της παιδικής φτώχειας στη Γερμανία ανέρχεται σε ποσοστό 14,7%.

Ο μέσος όρος της παιδικής φτώχειας στη Γερμανία ανέρχεται σε ποσοστό 14,7%. Μεταξύ των ετών 2011 και 2015 αυξήθηκε μάλιστα σε 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια. Προστέθηκαν, δηλαδή, σε απόλυτους αριθμούς 52.000 παιδιά και έτσι τα φτωχά παιδιά ανέρχονται συνολικά σε σχεδόν 2 εκατομμύρια, όπως προκύπτει από έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann, η οποία αναδημοσιεύτεαι σήμερα από τον γερμανικό τύπο.

Αναλυτικότερα, στα δυτικά κρατίδια η παιδική φτώχια αυξήθηκε από το 2011 από 12,4% σε 13,3% το 2015. Στα ανατολικά έπεσε μεν από 24% σε 21,6%, αλλά παραμένει υψηλότερη από τα δυτικά. Η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 32,2% του συνόλου των παιδιών στο Βερολίνο, σε 31,6% στη Βρέμη, 23,8% στη Σαξωνία-Ανχαλτ, ενώ στα νότια -και πλούσια- κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη και Βαυαρία σε 8,0% και 6,8% αντίστοιχα, Το θλιβερό ρεκόρ κατέχει η πόλη της βόρειας Γερμανίας Μπρέμερχαφεν, όπου η φτώχεια πλήττει το 40,5% των παιδιών, δηλαδή σχεδόν ένα στα δύο! Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 2011 στη Βρέμη (συν 2,8%), η οποία ακολουθείται από το κρατίδιο Zάαρλαντ (συν 2,6%) και τη Βόρεια-Ρηνανία-Βεστφαλία (συν 1,6%).

«Οσο περισσότερο τα παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχιας, τόσο αυξάνονται οι αρνητικές συνέπειες. Συγκρινόμενα με παιδιά τα οποία ζουν σε οικογένειες με κανονικό εισόδημα,τα φτωχά παιδιά είναι συχνότερα απομονωμένα κοινωνικά και απειλείται η υγεία τους. Η παιδική φτώχια εμποδίζει τις ευκαιρίες για μιαν ολόκληρη ζωή», συμπεραίνει η έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann. Γι αυτό, ο επικεφαλής του Γιόργκ Ντρέγκερ ζητά «μεταρρύθμιση της βασικής ασφάλειας για τα παιδιά, η στήριξη των οποίων θα πρέπει να επανεξεταστεί πλήρως και να προσανατολιστεί στις πραγματικές ανάγκες τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί δραστικά η παιδική φτώχεια».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος