Thumbnail
26χρονος από το Μάλι

Επεισόδια ξέσπασαν σε καταυλισμό μεταναστών στο Ροζάρνο της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Στη συμπλοκή επενέβησαν οι καραμπινιέροι, με έναν από αυτούς να πυροβολεί και να τραυματίζει θανάσιμα τον ο 26χρονο μετανάστη Σεκίνε Τριόρε, από το Μάλι.

Στην κατάθεσή του ο καραμπινιέρος τόνισε ότι ενώ προσπαθούσε να χωρίσει μετανάστες που είχαν έρθει στα χέρια, ο ένας επιτέθηκε σε συνάδελφό του με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο μάτι και ο ίδιος αναγκάσθηκε να πυροβολήσει για να αμυνθεί.

Σε δημοσίευμά της πάντως, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι η επίσημη αυτή εκδοχή θα πρέπει να διασταυρωθεί, από τη στιγμή που αμφισβητείται ανοιχτά από άλλες καταθέσεις μεταναστών που βρίσκονταν στο σημείο.

Σημειώνεται ότι το Ροζάρνο είναι γνωστό στην Ιταλία για την ακραία οικονομική εκμετάλλευση των μεταναστών.

Ζώντας σε άθλιες συνθήκες, και υπό τη συνεχή απειλή της τοπικής μαφίας, άνθρωποι από χώρες της Αφρικής, κυρίως, αναγκάζονται να δουλεύουν για πάνω από 10 ώρες αδιάκοπα σε χωράφια όπου καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
κρέας
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;
Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της διατροφής στον εγκέφαλο απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα.
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;