Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΑΠΕ ΜΠΕ

Το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να εκτελέσει επιθέσεις εντός της Γερμανίας και η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», υποστηρίζει σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδας Βελτ αμ Ζόνταγκ,  ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν , προσθέτοντας πως δεν είναι εν γνώσει  κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου δράσης των τρομοκρατών.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της BfV δηλώνει πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει «προς ώρας δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία».  Αναφέρει επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροήν έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας.

Η εξτρεμιστική ομάδα δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη ένα βίντεο, στο οποίο διετύπωνε υπόνοιες ότι προτίθεται να εκτελέσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον δυτικών πόλεων, μετά το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αναφέροντας ενδεικτικά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη. Ο Μάασεν υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία σε πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα και προειδοποίησε πως παραμένει «τοξικός» ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντστές που προέρχονται από τη Γερμανία.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μία μεγάλη επίθεση χάρις στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και με τις ευλογίες της τύχης, όπως σε μία, ή δυό, περιπτώσεις που δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οργή στη Βρετανία για σαδίστρια βρεφονηπιοκόμο που κακοποιούσε συστηματικά μωρά και νήπια
Οργή στη Βρετανία: Σαδίστρια βρεφονηπιοκόμος κακοποιούσε βρέφη, απελάθηκε στους 14 μήνες (Σκληρό βίντεο)
Η 23χρονη είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια για τη συστηματική κακοποίηση 21 βρεφών και νηπίων, όμως αποφυλακίστηκε έπειτα από μόλις 14 μήνες κράτησης
Οργή στη Βρετανία: Σαδίστρια βρεφονηπιοκόμος κακοποιούσε βρέφη, απελάθηκε στους 14 μήνες (Σκληρό βίντεο)
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις