Κόσμος 0

Κολονία: Μόνο 3 από τους 58 συλληφθέντες που κατηγορούνται για τις σεξουαλικές επιθέσεις είναι πρόσφυγες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύμφωνα με την Die Welt

Μόλις τρείς από τους συνολικά 58 συλληφθέντες που κατηγορούνται για τις σεξουαλικές επιθέσεις το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Κολονίας είναι πρόσφυγες από το Ιράκ ή τη Συρία.

Σύμφωνα με τη γερμανική Die Welt, η συντριπτική πλειοψηφία είναι οικονομικοί μετανάστες από την Αλγερία και το Μαρόκο, ενώ κάποιοι ήταν και Γερμανοί πολίτες.

Από τα 1.054 περιστατικά επιθέσεων που καταγράφηκαν τα 600 περίπου είχαν να κάνουν με κλοπή, παρά με σεξουαλική παρενόχληση.

Παράλληλα, ο νέος αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία περί οργανωμένου σχεδίου μέσω των social media. Μάλλον πρόκειται για μία αυθόρμητη ενέργεια. "Έ, πηγαίνουμε στην Κολονία, θα γίνει μεγάλο πάρτι [εκεί]", ήταν μάλλον η μόνη "οργάνωση" που μπορεί να υπήρξε κατά τον ίδιο.

Τις επιθέσεις καπηλεύθηκαν γερμανικά ακροδεξιά κόμματα, προκειμένου να στραφούν τα βλέματα στους πρόσφυγες, καθώς και να δοθεί "πάτημα" στο ισλαμοφοβικό-αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida, τονίζει η Die Welt.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε πληρώνονται ο τελευταίος μισθός και η αποζημίωση άδειας

Τι σημαίνει η λέξη «μώμος»;

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος