Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία για τις συλλήψεις των 11 απεργών στο ΑΠΘ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 11 ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ

 Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλει την απαράδεκτη εισβολή των δυνάμεων των  ΜΑΤ στο ΑΠΘ και τη σύλληψη 11 απεργών εργαζομένων στις εργολαβίες.

Μια μέρα μετά την αθώωση των τριών εργαζόμενων αγωνιστών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη η «σιδερένια φτέρνα του κράτους» ξαναχτυπά.

Για πρώτη φορά  στην ιστορία της χώρας  τα ΜΑΤ εισβάλλουν σε πανεπιστημιακό χώρο για να σπάσουν έναν απεργιακό αγώνα και να συλλάβουν απεργούς που με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης συνέχιζαν την απεργία τους απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια και κατάργηση του απαράδεκτου δουλεμπορικού καθεστώτος της εργολαβίας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που –στο όνομα του χρέους και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ– προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση της πολιτικής κοινωνικής καταστροφής και διάσωσης του κεφαλαίου δεν διστάζει να καταστέλλει κάθε αγώνα. Η όξυνση της κρατικής καταστολής αποδεικνύει το φόβο της απέναντι στη δυναμική των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Καταγγέλλουμε επίσης τον Πρύτανη Μυλόπουλο, που είναι πολιτικά υπεύθυνος για το απεργοσπαστικό έγκλημα που έγινε χθες βράδυ. Ο Μυλόπουλος, αντί –όπως όφειλε– να κηρύξει έκπτωτους όλους τους  εργολάβους για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και να μισθοδοτήσει απευθείας τους εργαζόμενους, έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα, όπου ζητούσε παρέμβαση της αστυνομίας για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Πρυτανείας!!! Επίσης χθες πρωταγωνίστησε στη στημένη προσπάθεια απεργοσπασίας από κοινού με την εργολαβική εταιρία ISS, με κοσμήτορες και προέδρους τμημάτων.
 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Να σταματήσει το αίσχος των εργολαβιών

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νικόλαος Απελακιώτης
Λάρισα: 9χρονος κατέκτησε το Α’ πανελλήνιο βραβείο στο βιολοντσέλο
Ο 9χρονος Νικόλας απέσπασε το Α’ Βραβείο στον διαγωνισμό «Orpheus Soloists», εντυπωσιάζοντας με το ταλέντο και την αφοσίωσή του στη μουσική (βίντεο)
Λάρισα: 9χρονος κατέκτησε το Α’ πανελλήνιο βραβείο στο βιολοντσέλο
χειρουργείο
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη χειρουργού για προληπτική μαστεκτομή
Η ασθενής υποστήριξε ότι υποβλήθηκε σε μη αναστρέψιμη επέμβαση πιστεύοντας πως είχε θετικό γονιδιακό έλεγχο – Τι έκρινε το δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη χειρουργού για προληπτική μαστεκτομή
παπαδομαρκάκης
Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκης σε ΔΟΕ: 5.467 οι διορισμοί εκπαιδευτικών
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας με τη ΔΟΕ
Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκης σε ΔΟΕ: 5.467 οι διορισμοί εκπαιδευτικών
Αιμοδοσία
Από τις πανελλήνιες στην προσφορά: Κάλεσμα αιμοδοσίας στους αποφοίτους της Μαγνησίας
Πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνδέει την ολοκλήρωση των εξετάσεων με μια πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης
Από τις πανελλήνιες στην προσφορά: Κάλεσμα αιμοδοσίας στους αποφοίτους της Μαγνησίας