Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, ο 35χρονος Αλέξανδρος Χονδρογιάννης, βρέθηκε εμπρός σε μία συμπλοκή αστυνομικών με διαδηλωτές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κέρκυρα. Σε ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ η συμπλοκή περιγράφεται ως εξής : «Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαμε μαζί με όλο τον λαό της Κέρκυρας. Στην τελετή για την κατάθεση των στεφάνων δεχθήκαμε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να οπισθοχωρήσουμε μερικά μέτρα. Ένας από τους συμπολίτες μας που αντιστάθηκε ήταν ο Θεόδωρος Μπούκας,καπετάνιος του Ελληνικού πλοίου της Γάζα. Τον ρίξανε κάτω και προσπάθησαν να του βάλουν χειροπέδες».
Ο κ. Χονδρογιάννης έβγαλε φωτογραφίες από τη συμπλοκή και στη συνέχεια τις «ανέβασε» στο Διαδίκτυο στον λογαριασμό του στο Facebook. Χθες, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ο κ. Χονδρογιάννης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και κατέσχεσαν τον υπολογιστή του και τη φωτογραφική μηχανή. Αργά τη νύχτα του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για «εξύβριση» και «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» αλλά και «διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος».
Από το γραφείο τύπου της Αστυνομίας εξηγούν ότι ο 35χρονος συνελήφθη επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες αστυνομικών που βρίσκονταν σε υπηρεσία.
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ζητάει την «άμεση απόσυρση των κατηγοριών».
«Το "αδίκημα" για το οποίο κατηγορείται είναι ότι ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην Κέρκυρα την 28η Οκτωβρίου, όπου φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν διαδηλωτές. Οι... ψευδείς (!!!) αυτές ειδήσεις δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ, μεταδόθηκαν από τα τοπικά κανάλια, είχαν ως μάρτυρες εκατοντάδες παρευρισκόμενους συμπολίτες μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ