Ο ανεφοδιασμός καυσίμου είναι μια συνηθισμένη διαδικασία για τους οδηγούς, ωστόσο σε ορισμένα οχήματα υπάρχει μια λιγότερο γνωστή δυνατότητα που επιτρέπει την αποθήκευση μεγαλύτερης ποσότητας καυσίμου στο ρεζερβουάρ.
Στα πρατήρια καυσίμων, η διαδικασία πλήρωσης γίνεται αποκλειστικά από τους υπαλλήλους για λόγους ασφάλειας, με τους οδηγούς να μην επιτρέπεται να ανεφοδιάζουν μόνοι τους τα οχήματά τους.
Ωστόσο, σε συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων εντοπίζεται ένα μικρό μηχανικό στοιχείο κοντά στο στόμιο ανεφοδιασμού, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την απελευθέρωση αέρα και αναθυμιάσεων κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού. Η λειτουργία αυτή, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μπορεί να επιτρέψει την είσοδο μεγαλύτερης ποσότητας καυσίμου στο ρεζερβουάρ.
Παρά τα παραπάνω, ειδικοί και πρατήρια καυσίμων δεν συνιστούν τη χρήση αυτής της δυνατότητας, καθώς η πλήρης εξάλειψη του ελεύθερου χώρου στο ρεζερβουάρ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαρροής ή προβλημάτων διαστολής του καυσίμου. Σε περίπτωση υπερχείλισης, υπάρχει επίσης πιθανότητα να χυθεί καύσιμο στο αμάξωμα, κάτι που πέρα από τη ρύπανση μπορεί να δημιουργήσει και αυξημένο κίνδυνο ανάφλεξης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη πρακτική ενδέχεται να επιτρέψει την προσθήκη έως και 10 επιπλέον λίτρων καυσίμου, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, κάτι που μεταφράζεται θεωρητικά σε περίπου 100 επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας.
Παρόλα αυτά, η χρήση της εν λόγω δυνατότητας θα πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά σε ειδικές περιπτώσεις, όπως ένα μεγάλο ταξίδι, και όχι να αποτελεί συνήθη πρακτική ανεφοδιασμού, με την ασφάλεια κατά την οδήγηση να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας.