blender
Ανακαλείται μπλέντερ από την ελληνική αγορά - Για ποιο λόγο

Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η εταιρεία BLENDJET Inc. εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης του προϊόντος «PORTABLE BLENDER - BLENDJET2», με αριθμούς παρτίδας 5201000000 και 5542999999.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά στην εθελοντική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων, που έχουν διατεθεί την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου του 2020 έως το Νοέμβριο του 2023, έχουν αριθμό παρτίδας (Batch Number) 5201000000 έως και 5542999999 και έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά μέσω διαδικτύου (on line).

Το πλήθος των επηρεαζόμενων μονάδων στην Ελλάδα είναι κατά προσέγγιση 1.991 τεμάχια.

blender

Η ανάκληση οφείλεται στη διαπίστωση από την εταιρεία BLENDJET Inc. ότι υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης ή πρόκλησης φωτιάς του προϊόντος, καθώς και αποκοπής/σπασίματος των λεπίδων του, με πιθανό κίνδυνο τραυματισμού των καταναλωτών.

Η ενημέρωση γίνεται λόγω της πιθανότητας πρόκλησης πυρκαγιάς και κατ’ επέκταση τραυματισμού του καταναλωτή και πρόκληση υλικών ζημιών που μπορεί να προκαλέσει η χρήση του προϊόντος.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό ατυχήματος / βλάβης στην Ελλάδα από το συγκεκριμένο προϊόν.

Η εταιρεία έχει προβεί σε α) κοινοποίηση στο EU Safety Gate Notification – Case ID 2023/526/ES (Alert Number A12/00092/24) και β) διορθωτικές ενέργειες (παύση κυκλοφορίας / ανάκληση και απόσυρση από την αγορά του προϊόντος, ενημέρωση συνεργατών, ανάρτηση στον ιστότοπο της εταιρείας, κ.λπ.).

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε αγοράσει το εν λόγο μπλέντερ
Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα καλούνται να ελέγξουν τον σειριακό αριθμό μοντέλου σε σύγκριση με τα ανωτέρω στοιχεία και εάν το προϊόν τους συμπεριλαμβάνεται στα επηρεαζόμενα, τότε θα πρέπει να σταματήσουν τη χρήση του και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://blendjet.com/safetyandrecall για να κανονίσουν αντικατάσταση του προϊόντος.

Καλούνται επίσης να επικοινωνήσουν στην ακόλουθη διεύθυνση: [email protected] εφόσον επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες για τη διαδικασία αντικατάστασης των προϊόντων που έχουν προμηθευτεί

Τέλος, καλούνται να ενημερώσουν σχετικά τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στα τηλέφωνα 210-3893 695 & 210-3893 690.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα