akropoli
Καιρός: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου

Αλλαγή του καιρού αναμένεται σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες νεφώσεις, τις τοπικές βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη επιδείνωση από τις πρωινές ώρες, με νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές. Από το βράδυ στα βόρεια τμήματα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου αναμένονται και χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αρχικά ήπιος, με αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Το βράδυ, στη δυτική Μακεδονία, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά, φτάνοντας στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου και τοπικά τους 20 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Αττική

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις που δεν θα προβληματίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από νωρίς θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ανά περιοχή

  • Μακεδονία και Θράκη: Νεφώσεις που θα αυξηθούν από το μεσημέρι, με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία το βράδυ και εντονότερα φαινόμενα τη νύχτα. Θερμοκρασία έως 19°C.
  • Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες το βράδυ στα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Θερμοκρασία έως 18°C.
  • Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το μεσημέρι. Θερμοκρασία έως 19–20°C.
  • Κυκλάδες και Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Κρήτη κυρίως τη νύχτα. Θερμοκρασία έως 18°C.
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών βροχών στα νοτιότερα τμήματα το πρωί. Θερμοκρασία έως 19°C.

Η μεταβολή του καιρού θα γίνει πιο αισθητή από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται αρχικά στη δυτική Ελλάδα και να επεκτείνονται σταδιακά προς τα βόρεια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
«Το παρόν Μνημόνιο αποσκοπεί στην ερευνητική συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών μέσω της δημιουργίας ψηφιακών ιστορικών αρχείων της ΑΣΔΑΑΜ και κοινής...
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
πολυτεχνειο κρητης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPINDEC για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
Το έργο βασίζεται στις κεντρικές στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPINDEC για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας