Ιστορική απόφαση εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, απορρίπτοντας την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους περισσότερους καταδικασθέντες. Μόνο πέντε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έλαβαν αναγνώριση καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ οι υπόλοιποι ενδέχεται πλέον να οδηγηθούν στη φυλακή.
Μεταξύ των πρώην βουλευτών που κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία τους είναι η Ελένη Ζαρούλια, καθώς και οι Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Μιχάλης Αρβανίτης, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν παραμείνει ελεύθεροι με αναστολή. Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την εκτέλεση των ποινών τους, ανάλογα με την τελική κρίση του δικαστηρίου για τα επιβαλλόμενα μέτρα.
Οι πέντε που έλαβαν ελαφρυντικά είναι οι: Αντώνης Γρέγος, Αριστοδήμος Δασκαλάκης, Μάρκος Ευγενικός, Δημήτρης Κουκούτσης και Θωμά Μαρία.
Η ανακοίνωση των ποινών αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, σηματοδοτώντας ένα κρίσιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της δίκης που συγκλόνισε τη χώρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Alfavita Newsroom