ΑΔΕΔΥ
Η κινητοποίηση αφορά τους κοινωνικούς λειτουργούς σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026, από τις 13:00 έως τις 15:00.

Η κινητοποίηση αφορά τους κοινωνικούς λειτουργούς σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του ρόλου του κλάδου στην προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ κεντρικό σημείο αναφοράς αποτελεί η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:00, όπου θα κατατεθεί ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου προς τον Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από αίτημα του  Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, κηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 από 13:00 έως 15:00, για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς όλων των υπηρεσιών, όλων των φορέων του δημόσιου τομέα, προκειμένου να τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Δράσης για την προβολή του σημαντικού ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν από Τμήματα του ΣΚΛΕ ανά την Ελλάδα και στην Αθήνα στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να κατατεθεί ψήφισμα με τα δίκαια αιτήματα των Κοινωνικών Λειτουργών της Χώρας στον Πρωθυπουργό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thranio
Ζάκυνθος: Πάνω από 15.000 χαμένες διδακτικές ώρες λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών
Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει κενά στα σχολεία και κατηγορεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου για απόκρυψη στοιχείων
Ζάκυνθος: Πάνω από 15.000 χαμένες διδακτικές ώρες λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών
Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής