ασθενοφόρο, ΕΚΑΒ
Τραγωδία στον Άρι Καλαμάτας – Το έδαφος «κατάπιε» τον εργάτη κατά τη διάρκεια έργων για το δίκτυο ομβρίων

Ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (6/2) στη Μεσσηνία.

Ένας 45χρονος αλλοδαπός εργάτης, μέλος ιδιωτικού συνεργείου, βρήκε φρικτό θάνατο όταν το σημείο στο οποίο εκτελούσε εργασίες υποχώρησε, μετατρέποντας μια συνηθισμένη ημέρα μεροκάματου σε σκηνικό αρχαίας τραγωδίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:30, την ώρα που ο άτυχος άνδρας, χειριστής κομπρεσέρ, βρισκόταν μέσα στο σκάμμα για τη διάνοιξη δικτύου ομβρίων υδάτων.

Κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, οι όγκοι του εδάφους κατέρρευσαν με ορμή, εγκλωβίζοντας τον 45χρονο κάτω από τόνους χώματος και μπάζων. Παρά την άμεση κινητοποίηση των συναδέλφων του που έσπευσαν να τον απεγκλωβίσουν με τα χέρια, ο χρόνος είχε ήδη σταματήσει για τον εργάτη.

Μάχη με τον χρόνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Έφυγε» από συνθλιπτικά τραύματα

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 45χρονο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς τις αισθήσεις του. Εκεί, οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προχωρώντας σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για περισσότερο από μισή ώρα.

Δυστυχώς, τα τραύματα στον θώρακα και τα πλευρά ήταν τόσο βαριά που ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε. Οι ιατρικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο θάνατος ήταν σχεδόν ακαριαίος στο σημείο της κατάρρευσης, λόγω της τρομακτικής πίεσης που δέχθηκε από το βάρος των υλικών.

Ήδη, το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας έχει ξεκινήσει προανάκριση για να διαπιστωθεί εάν τηρούνταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και εάν υπήρχε η απαραίτητη στήριξη στα πρανή του έργου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
Διήμερο Φεστιβάλ Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, 14 & 15 Μαΐου...
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
molivi221020181221.jpg
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αποφάσεις για άδειες, τοποθετήσεις και συνάφειες μεταπτυχιακών
Ολόκληρη η ανακοίνωση των αιρετών της ΔΑΚΕ με όλες τις εγκρίσεις, τις απορρίψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αποφάσεις για άδειες, τοποθετήσεις και συνάφειες μεταπτυχιακών
Νίκος Ανδρουλάκης
«Λάθος του λογιστή μου»: Η απάντηση Ανδρουλάκη για το «χαμένο» 1 εκατ. ευρώ στο Πόθεν Έσχες
Νίκος Ανδρουλάκης για Πόθεν Έσχες: «Τυπική παράλειψη, ο λογιστής μου δεν συμπεριέλαβε καταθέσεις στο εξωτερικό»
«Λάθος του λογιστή μου»: Η απάντηση Ανδρουλάκη για το «χαμένο» 1 εκατ. ευρώ στο Πόθεν Έσχες