Deutsche Bahn
Ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστεί, γιατί δεν είχε εισιτήριο -

Ένας 36χρονος ελεγκτής τρένου έχασε τη ζωή του στη Γερμανία, μετά από επίθεση που δέχτηκε από 26χρονο άνδρα ελληνικής καταγωγής όταν του ζήτηση να κατέβει από το τρένο γιατί δεν είχε εισιτήριο. 

Ο 26χρονος Έλληνας συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή, ενώ όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας, ο ύποπτος δεν διαθέτει μόνιμη κατοικία στη Γερμανία και κρατείται προσωρινά, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου, λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση περιφερειακής αμαξοστοιχίας από τον σταθμό Λάντστούλ. Ο ελεγκτής, Σερκάν Τσ., πατέρας οικογένειας, πραγματοποιούσε έλεγχο εισιτηρίων σε παρέα τεσσάρων ατόμων ηλικίας 20 έως 30 ετών, όταν διαπιστώθηκε ότι ένας από αυτούς δεν διέθετε εισιτήριο. Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, η οποία γρήγορα κλιμακώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου, ο 26χρονος φέρεται να απώθησε τον ελεγκτή και να του επιτέθηκε με γροθιές, παρά την προσπάθεια τρίτου εργαζομένου να παρέμβει. Όταν ζητήθηκε από τον ύποπτο να αποβιβαστεί από το τρένο, εκείνος φέρεται να τον χτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο 36χρονος να καταρρεύσει στο εσωτερικό του βαγονιού. Επιβάτες ειδοποίησαν άμεσα τις Αρχές.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία έφτασε στο σημείο περίπου δέκα λεπτά αργότερα και ξεκίνησε προσπάθειες ανάνηψης μέσα στο τρένο. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελία. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Deutsche Bahn εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του εργαζομένου της και απηύθυνε συλλυπητήρια στους οικείους του. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, στις 15:00 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε πανεθνικό επίπεδο, με σχετικές ανακοινώσεις σε σταθμούς και αμαξοστοιχίες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

airpods
Τι να κάνετε αν το ένα από τα δύο ακουστικά AirPod δεν λειτουργεί σωστά
Αρκετοί χρήστες έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωποι με ένα συχνό πρόβλημα: το ένα από τα δύο ακουστικά σταματά να λειτουργεί.
Τι να κάνετε αν το ένα από τα δύο ακουστικά AirPod δεν λειτουργεί σωστά
σαντουιτς
Καπνιστός σολομός: Τι δείχνουν οι έρευνες για πιθανή επιβάρυνση στην υγεία
Τα τελευταία χρόνια, όμως, η επιστημονική κοινότητα εξετάζει πιο προσεκτικά τις πιθανές επιπτώσεις της συστηματικής κατανάλωσής τους στην υγεία.
Καπνιστός σολομός: Τι δείχνουν οι έρευνες για πιθανή επιβάρυνση στην υγεία