Η ιταλική κουζίνα χαρακτηρίζεται από απλότητα, καλές πρώτες ύλες και αργό μαγείρεμα. Σε αυτή τη συνταγή, το χοιρινό κρέας μετατρέπει μια απλή έτοιμη σάλτσα μαρινάρα σε πλούσιο, σπιτικό αποτέλεσμα με έντονη γεύση και βελούδινη υφή. Το μυστικό προέρχεται από την οικογενειακή παράδοση: χοιρινά παϊδάκια που σιγοβράζουν για ώρες μέσα στη σάλτσα, χαρίζοντας άρωμα και βάθος.
Το βασικό υλικό
Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούνται χοιρινά παϊδάκια τύπου «country-style», τα οποία έχουν το ιδανικό ποσοστό λίπους ώστε να γίνουν ιδιαίτερα τρυφερά στο σιγοβράσιμο. Προτιμώνται χωρίς κόκαλα, καθώς λιώνουν στη σάλτσα χωρίς να απαιτείται καθάρισμα.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος είναι φυσιολογικό να ανέβει λίγο λίπος στην επιφάνεια. Μπορεί να αφαιρεθεί με κουτάλα για βελτιωμένη υφή.
Προτάσεις σερβιρίσματος
Η σάλτσα ταιριάζει εξαιρετικά με:
σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά
άγριο ρύζι
πολέντα
Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με φασόλια κανελίνι, προσθέτοντας φυτικές ίνες και πιο κρεμώδη υφή. Συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο ψωμί.
Υλικά
450 γρ. χοιρινά παϊδάκια «country-style»
1 βάζο (680 γρ.) μαρινάρα του εμπορίου
60 ml νερό
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Προαιρετικά: παρμεζάνα, βασιλικός, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα παϊδάκια και τη σάλτσα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό.
Μαγειρέψτε σκεπασμένα σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 4 ώρες, μέχρι το κρέας να λιώνει με το πιρούνι.
Αφαιρέστε το περίσσιο λίπος από την επιφάνεια.
Σερβίρετε με ζυμαρικά και τριμμένη παρμεζάνα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 203
Λιπαρά: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 7 γρ.
Πρωτεΐνη: 16 γρ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom