seismos
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα Καλάβρυτα, αλλά και την Πάτρα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην εκτίμησή του.

Το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ στην περιοχή των Καλαβρύτων, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της Αχαΐας, της Κορινθίας και της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου/koinonia/172317_seismos-stin-patra-i-proti-ektimisi-toy-geodynamikoy-institoytoy, το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 24,3 χιλιόμετρα, χαρακτηριστικό που συχνά συνδέεται με πιο «απαλές» δονήσεις στην επιφάνεια.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε μια ευρεία ακτίνα της Πελοποννήσου, ειδικότερα σε:

  • Κόρινθο

  • Πάτρα

  • Δημητσάνα

  • και άλλες γύρω περιοχές

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν μια σύντομη αλλά καθαρή δόνηση, χωρίς όμως να υπάρξουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμολόγοι που παρακολουθούν την εξέλιξη κάνουν λόγο για ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην ευρύτερη περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένη σεισμικότητα. Μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται ανησυχητική μετασεισμική δραστηριότητα, ωστόσο οι επιστήμονες συνεχίζουν τη στενή παρακολούθηση του φαινομένου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Η ανάρτηση-καταπέλτης καρδιολόγου κατά Γεωργιάδη για τις συνθήκες γαλέρας στα νοσοκομεία
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
Οι προγραμματικές δεσμεύσεις Τσίπρα για ακρίβεια, στέγαση και ενέργεια
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
ταμ
Προσωρινή παύση πυρός στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν στον Τραμπ – Θετική η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι
Πρωτοβουλία Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία με φόντο την επέτειο της 9ης Μαΐου
Προσωρινή παύση πυρός στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν στον Τραμπ – Θετική η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι