Υλικά:
30 γρ. βούτυρο
90 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
1 μεγάλο αυγό
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε χωρίζοντας το αυγό σε ασπράδι και κρόκο. Χτυπάμε πρώτα το ασπράδι με τη ζάχαρη, προσθέτοντάς τη σταδιακά, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τον κρόκο με το μέλι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα με απαλές κινήσεις, ώστε να μη χαθεί ο αέρας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος που χωρά στο air fryer.
Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 18 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ένα κέικ σοκολάτας αφράτο, ελαφρύ και γεμάτο γεύση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ