Πατατόπιτες
Πεντανόστιμο και οικονομικό σνακ, για τηγανόπιτες που γεμίζονται με πουρέ πατάτας, διάφορα λαχανικά και τυριά

Ένα πεντανόστιμο και οικονομικό σνακ, για τηγανόπιτες που γεμίζονται με πουρέ πατάτας, διάφορα λαχανικά και τυριά που λιώνουν.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με διάφορα μυρωδικά της αρεσκείας σας π.χ. φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό και να αξιοποιήσετε διαφορετικά λαχανικά και περισσεύματα της αρεσκείας σας.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 6 τορτίγιες
  • 500 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για τη γέμιση

  • 100 γραμμάρια ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια καλαμπόκι (βρασμένο ή κονσέρβα)
  • 50 γραμμάρια αρακά βρασμένο (προαιρετικά)
  • 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • Τυρί που λιώνει, χοντροτριμμένο (ένταμ, γκούντα, μοτσαρέλα)
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

1.Αρχικά πλύντε, κόψτε τις πατάτες σε κύβους και βράστε τις σε ελαφρά αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν

2. Στο μεταξύ βάλτε 20 γραμμάρια λάδι ή βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Προσθέστε το ζαμπόν και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα, το καλαμπόκι και τον αρακά και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Αφήστε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.

4. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, σουρώστε τις και πολτοποιήστε τις με το πρες πουρέ. Προσθέστε την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενώστε με το σοταρισμένο μίγμα λαχανικών, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.

5. Βάλτε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας, αλείψτε με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας όλη την τορτίγια, πασπαλίστε τη μισή μεριά με τριμμένο τυρί που λιώνει και απλώστε ακριβώς από πάνω (στη μισή μεριά δηλαδή), μερική από την γέμιση πατάτας. Πασπαλίστε από πάνω άλλη μια στρώση τυριών και διπλώστε την τορτίγια στη μέση.

6. Ζεστάνετε 2-3 κουταλιές λάδι στο τηγάνι, βάλτε τη γεμισμένη τορτίγια και ψήστε την για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για τις υπόλοιπες πίτες.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto
Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης
Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη εισαγγελέα στη μητέρα του νεκρού παιδιού για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση
Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης
nosokomeia_xeirourgeia
Συγκίνηση στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης ξύπνησε μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Θαύμα στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης από τα Φάρσαλα άνοιξε τα μάτια του μετά τη μεταμόσχευση ήπατος – Διαρκώς στο πλευρό του οι γονείς του
Συγκίνηση στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης ξύπνησε μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Τροχαίο στη Βόνιτσα
Τραγωδία στη Βόνιτσα: Σκοτώθηκε ο γιος πασίγνωστου Ελληνοαμερικανού καθηγητή του ΜΙΤ
Τραγωδία στη Βόνιτσα: Ο γιος του διακεκριμένου καθηγητή του MIT σκοτώθηκε σε σοβαρό τροχαίο ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές
Τραγωδία στη Βόνιτσα: Σκοτώθηκε ο γιος πασίγνωστου Ελληνοαμερικανού καθηγητή του ΜΙΤ