Υλικά
1 κιλό κιμάς βοδινός ή μισός κιμάς βοδινός + μισός χοιρινός
4 φέτες μπαγιάτικο λευκό ψωμί φόρμας, μουλιασμένο σε λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αβγά
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
150 γρ. κεφαλοτύρι ή τσένταρ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στύψτε καλά το ψωμί για να φύγει το περιττό υγρό και τοποθετήστε το σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αβγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες. Αν θέλετε να το κρατήσετε περισσότερο, προσθέστε το κρεμμύδι μετά για να μην αλλοιωθεί.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Κόψτε το τυρί σε 12 κομμάτια, είτε κύβους περίπου 2½ εκ., είτε μπαστουνάκια πάχους 1–1½ εκ. και μήκους 3–4 εκ.
Πλάστε τον κιμά σε 12 πιτάκια (στρογγυλά για κύβους τυριού, οβάλ για μπαστουνάκια) και βάλτε το τυρί στο κέντρο τους. Κλείστε τα μπιφτέκια καλά ώστε να περιβάλλεται πλήρως το τυρί.
Λαδώστε ένα ταψί και τοποθετήστε τα μπιφτέκια. Ραντίστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε για 45–50 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom