Η Εθνική Οδός Αθηνών–Κορίνθου, ένας από τους πιο επιβαρυμένους οδικούς άξονες της Αττικής, μπαίνει σε νέα εποχή. Το έργο διαπλάτυνσης του τμήματος Χαϊδάρι–Σκαραμαγκά και η δημιουργία τριών νέων ανισόπεδων κόμβων υπόσχονται να βάλουν τέλος στη συμφόρηση και στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου.
Το έργο, προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει τους κόμβους Σκαραμαγκά, Σχιστού και Ναυπηγείων, καθώς και τη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό. Η αναβάθμιση προβλέπει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στην περιοχή των κόμβων, αυξάνοντας την ασφάλεια και μειώνοντας τον χρόνο μετακίνησης.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, το έργο θα αποτελέσει «ανάσα για χιλιάδες οδηγούς» που καθημερινά ταλαιπωρούνται από το κυκλοφοριακό χάος. «Η ολοκλήρωση της Περιφερειακής Αιγάλεω και οι τρεις νέοι κόμβοι σημαίνουν λιγότερη ταλαιπωρία, πιο γρήγορες διαδρομές και μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ των σημαντικών ωφελειών περιλαμβάνονται:
– Η εξάλειψη των κυκλοφοριακών προβλημάτων στη Λ. Σχιστού.
– Η εκτροπή της κυκλοφορίας από τη Λ. Κηφισού προς τον νέο άξονα Σχιστού–ΔΠΛΑ.
– Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου με ασφαλέστερη και πιο άνετη πρόσβαση προς Κόρινθο και Πειραιά.
Ο κ. Δήμας επισήμανε πως το έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ολοκλήρωσης κρίσιμων υποδομών που θα μεταμορφώσουν την Αττική σε «ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές μητροπολιτικό σύστημα μετακινήσεων».
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σηματοδοτώντας την αρχή μιας μεγάλης αλλαγής για το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom