Κατά το μαγείρεμα, οι κόκκοι απορροφούν μέρος του νερού, ενώ ένα άλλο μέρος εξατμίζεται. Αυτή η εξάτμιση παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από την ποσότητα που μαγειρεύουμε. Οπότε, για τέλειο αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζάνι νερό για κάθε φλιτζάνι ρυζιού και να προσθέσουμε επιπλέον ¼ έως ½ φλιτζάνι, ώστε να αντισταθμίσουμε την εξάτμιση. Σκεφτείτε το σαν αναλογία 1:1 + ¼ έως ½. Για καλύτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε περίπου 1,5% του βάρους του ρυζιού σε αλάτι πριν το βράσιμο.
Γιατί αυτή η μέθοδος λειτουργεί
Ανεξαρτήτως κουλτούρας ή κουζίνας, από την Ιαπωνία έως το Μεξικό, η επιτυχία του ρυζιού βασίζεται στην κατανόηση της απορρόφησης και της εξάτμισης του νερού. Η αναλογία αυτή εξασφαλίζει σταθερό αποτέλεσμα χωρίς να παίζει ρόλο ο τύπος του ρυζιού ή τα σκεύη. Επιπλέον, ανοίγει τον δρόμο για πειραματισμούς: μπορείτε να μαγειρέψετε το ρύζι με γάλα καρύδας ή να προσθέσετε φρούτα όπως ανανά και μάνγκο για διαφορετικές γεύσεις.
Αποθήκευση
Μετά το μαγείρεμα, η σωστή αποθήκευση είναι απαραίτητη για να παραμείνει φρέσκο και ασφαλές. Η καλύτερη πρακτική είναι να χωρίζετε το ρύζι σε μερίδες και να το βάζετε στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό.
Με αυτόν τον απλό κανόνα, το ρύζι σας θα έχει πάντα απαλή, ξεχωριστή υφή, χωρίς να κολλάει, και τα γεύματα θα γίνονται πιο ευχάριστα και γρήγορα στην προετοιμασία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ