αλλαντικά
Ξεχάστε αλουμινόχαρτο και μεμβράνη

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο είναι πιο σημαντική από όσο νομίζουμε, ειδικά για τα τυριά και τα αλλαντικά, τα οποία χάνουν γρήγορα φρεσκάδα μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

Πολλοί χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη, αλλά αυτές οι λύσεις δεν είναι οι πιο αποτελεσματικές. Το αλουμινόχαρτο μπορεί να αφήσει μεταλλικές νότες σε όξινα ή αλμυρά προϊόντα, ενώ η μεμβράνη παγιδεύει τις οσμές, με αποτέλεσμα για παράδειγμα ένα καμαμπέρ να μυρίζει κρεμμύδι από δίπλα. Παράλληλα, τα αλλαντικά ξεραίνονται και σκληραίνουν, ενώ οι χυμοί τους συμπυκνώνονται.

Η ιδανική λύση είναι ο συνδυασμός χαρτιού και αεροστεγούς δοχείου:

  • Τυλίξτε το προϊόν σε χαρτί τυριού ή ψησίματος.

  • Τοποθετήστε το σε αεροστεγές δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο ή ανοξείδωτο.

  • Προσθέστε χαρτί κουζίνας στη βάση για να απορροφά την υγρασία.

  • Αποθηκεύστε στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου, ιδανικά στο συρτάρι των λαχανικών.

  • Αλλάζετε το χαρτί κάθε 2-3 ημέρες και σκουπίζετε το δοχείο πριν το ξανακλείσετε.

Συμβουλές ανά τύπο τυριού:

  • Μαλακά τυριά με κρούστα (π.χ. καμαμπέρ): προτιμήστε χαρτί τυριού για να «αναπνέει» το προϊόν.

  • Μπλε τυριά: διατηρούνται καλύτερα σε χαμηλή θερμοκρασία με λίγο αερισμό.

  • Σκληρά τυριά (γραβιέρα, παρμεζάνα): τυλίξτε σε νοτισμένο βαμβακερό πανί για να μη ξεραθούν.

  • Ημίσκληρα τυριά (π.χ. προβολόνε): κόψτε σε κύβους και φυλάξτε σε ελαιόλαδο με μυρωδικά.

Για τα αλλαντικά:

  • Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος ανάμεσα στις φέτες για να μην κολλάνε.

  • Προσθέστε χαρτί κουζίνας από πάνω για να απορροφά την υγρασία.

  • Φυλάξτε ξεχωριστά κάθε είδος για να μην αναμειγνύονται οι οσμές.

Με αυτό το απλό κόλπο, συνδυάζοντας χαρτί και αεροστεγές δοχείο, τα τυριά και τα αλλαντικά παραμένουν φρέσκα, γευστικά και έτοιμα για κατανάλωση για πολύ περισσότερο χρόνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο, νηπιαγωγεία, ωράριο νηπιαγωγών, αύξηση ωραρίου
Νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται για καθυστέρηση στη Γ’ φάση προσλήψεων: «Η υπομονή τελείωσε»
Η Ομάδα Κινητοποίησης Νηπιαγωγών ζητά άμεση κάλυψη των κενών στα νηπιαγωγεία και στα ολοήμερα, καταγγέλλοντας την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας
Νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται για καθυστέρηση στη Γ’ φάση προσλήψεων: «Η υπομονή τελείωσε»
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Ο πιο δικός μας άγνωστος
«Εμείς όμως τους γνωρίζουμε καλά. Είναι αυτοί που θα ζητήσουν τα κορμιά μας, είναι αυτοί που θα αξιώσουν  τα παιδιά μας για τις κρεατομηχανές τους»
Ο πιο δικός μας άγνωστος
ntountouka-1021x580_1_0.jpg
Σάμος: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων για αιφνίδια συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό
Γονείς διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και απαιτούν άμεση ανάκληση της απόφασης
Σάμος: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων για αιφνίδια συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό