hotdog
Το πιο χαρακτηριστικό street food της πόλης, συνώνυμο των γρήγορων ρυθμών αλλά και της απόλαυσης.

Το μυστικό της υφής

Η επιτυχία ξεκινά από τη σωστή θερμοκρασία. Το κρέας πρέπει να είναι μερικώς κατεψυγμένο πριν αλεστεί, ώστε να κόβεται καθαρά χωρίς να λερώνει τη λεπίδα. Το ίδιο ισχύει και για την προσθήκη πάγου: καθώς λιώνει, κρατά το μείγμα παγωμένο και βοηθά στη γαλακτωματοποίηση, δηλαδή στη σωστή ένωση του λίπους με το άπαχο κρέας.

Η ανάμειξη πρέπει να γίνεται με υπομονή. Το μείγμα χρειάζεται να γίνει κολλώδες, όπως μια καλή ζύμη, ώστε να αποκτήσει εκείνη την ελαστική, δαγκωτή υφή που κάνει τα hot dog της Νέας Υόρκης ξεχωριστά.

Η τεχνική του επαγγελματία

Ο Ryan Farr, με πολυετή εμπειρία στο κρέας, έχει τελειοποιήσει τη διαδικασία. Χρησιμοποιεί έναν κάθετο γεμιστή λουκάνικων, που εξασφαλίζει ομοιόμορφο γέμισμα χωρίς να υπερθερμαίνεται το μείγμα, κάτι που θα μπορούσε να χαλάσει τη σύσταση του λουκάνικου.

Τα αυθεντικά χοτ ντογκ Νέας Υόρκης φτιάχνονται με λεπτά έντερα προβάτου, τα οποία τους δίνουν τη χαρακτηριστική ελαφριά τραγανότητα όταν τα δαγκώνεις.

Το κάπνισμα: Το βήμα που κάνει τη διαφορά

Αν και στο επαγγελματικό περιβάλλον χρησιμοποιείται smoker στους 77°C, με λίγα κομμάτια ξύλου μηλιάς που καπνίζουν αργά σε ένα ταψί, μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και σε φούρνο. Το μυστικό είναι να εγκλωβιστεί ο καπνός μέσα, χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο.

Το αποτέλεσμα; Ένα λουκάνικο με καπνιστή, πικάντικη γεύση, τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά, ακριβώς όπως αυτά που θα βρείτε στους πάγκους του Μανχάταν.

Υλικά:

950 γρ. άπαχο βοδινό κρέας (λαιμός ή πλάτη)

140 γρ. βοδινό λίπος

23 γρ. θαλασσινό αλάτι

10 γρ. πάπρικα

5 γρ. σκόρδο

4 γρ. μαύρο πιπέρι

3 γρ. σκόνη κρεμμυδιού

1 γρ. νιτρικό αλάτι (Instacure #1)

230 γρ. τριμμένος πάγος

Έντερα προβάτου (6 μέτρα περίπου)

Εκτέλεση:

Ψύξτε το κρέας και το λίπος μέχρι να σφίξουν, χωρίς να παγώσουν εντελώς.

Αλέστε τα μέσα σε μπολ που είναι τοποθετημένο πάνω σε πάγο.

Προσθέστε τα μπαχαρικά και αναμείξτε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει κολλώδες.

Μεταφέρετε το μείγμα στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτοντας σταδιακά τον πάγο, μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.

Τηγανίστε ένα μικρό κομμάτι για δοκιμή και προσαρμόστε τα καρυκεύματα.

Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Γεμίστε τα έντερα, στρίψτε τα λουκάνικα και καπνίστε τα στους 77°C μέχρι να φτάσουν εσωτερικά τους 63°C.

Στο τέλος, δώστε τους μια ελαφριά τραγανότητα στη σχάρα ή στο τηγάνι με λίγο βοδινό λίπος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδελφοκτονία
Σοκ στη Σουηδία από υπόθεση ανήλικου εκτελεστή - 12χρονος σκότωσε λάθος άτομο
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, στην πόλη Μάλμε της νότιας Σουηδίας, όταν ένας 21χρονος άνδρας δέχθηκε πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν μέσα...
Σοκ στη Σουηδία από υπόθεση ανήλικου εκτελεστή - 12χρονος σκότωσε λάθος άτομο
Άνοια
Αλτσχάιμερ στα 19: Η νεότερη καταγεγραμμένη περίπτωση παγκοσμίως προβληματίζει την επιστήμη
Χωρίς γενετικές μεταλλάξεις ο έφηβος ασθενής – Ένα άλυτο, προς το παρόν, ιατρικό μυστήριο
Αλτσχάιμερ στα 19: Η νεότερη καταγεγραμμένη περίπτωση παγκοσμίως προβληματίζει την επιστήμη