Συνήθως, μετά το βράσιμο του ρυζιού, πετάμε το νερό μαγειρέματος χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, αυτό το θολό υγρό είναι στην πραγματικότητα ένα πολύτιμο φυσικό προϊόν, γεμάτο άμυλο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική και στην περιποίηση ομορφιάς στην Ασία.
Ένα φυσικό «ελιξίριο» με πολλαπλά οφέλη
1. Για το δέρμα
Το νερό ρυζιού λειτουργεί σαν φυσικό τονωτικό, βοηθώντας στην ενυδάτωση και τη μείωση ερεθισμών. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο για πιο απαλή και λαμπερή επιδερμίδα, καθώς το άμυλο δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που συγκρατεί την υγρασία.
2. Για τα μαλλιά
Πλούσιο σε ινοσιτόλη, μια ουσία που ενισχύει τη δομή της τρίχας και μειώνει το σπάσιμο, το νερό ρυζιού κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και λαμπερά, ενώ συμβάλλει στη μείωση της λιπαρότητας.
3. Για το στομάχι
Αραιωμένο, μπορεί να καταναλωθεί σε περιόδους γαστρεντερικών διαταραχών, καθώς έχει καταπραϋντική δράση και βοηθά στην ενυδάτωση και ισορροπία των ηλεκτρολυτών.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε
Μετά το βράσιμο του ρυζιού, στραγγίξτε το νερό, αφήστε το να κρυώσει και φυλάξτε το στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Χρησιμοποιήστε το:
ως λούσιμο μαλλιών,
ως τονωτικό προσώπου,
ή σε φυσικές συνταγές ομορφιάς (π.χ. μάσκες προσώπου).
Μικρό μυστικό
Για πιο έντονη δράση, αφήστε το να ζυμωθεί για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψύξετε. Έτσι δημιουργείται ένα φυσικό serum με ενισχυμένες ιδιότητες.
Μην το πετάτε λοιπόν! Το νερό του ρυζιού είναι οικονομικό, φυσικό και ευεργετικό – ένα μικρό μυστικό ομορφιάς που αξίζει να μπει στη ρουτίνα σας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση