Πώς λειτουργεί το ξίδι στο μαγείρεμα των ζυμαρικών
Αρκεί να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας ξίδι ανά λίτρο νερού κατά το βράσιμο των ζυμαρικών. Το ξίδι, χάρη στην οξείδωση που προκαλεί, επηρεάζει το pH του νερού και εμποδίζει την απελευθέρωση του αμύλου να δημιουργήσει κολλώδες επίστρωμα. Το αποτέλεσμα; Τα μακαρόνια δεν κολλάνε μεταξύ τους και διατηρούν καλύτερα τη δομή τους.
Θα επηρεάσει η γεύση;
Όχι μόνο δεν επηρεάζεται αρνητικά η γεύση, αλλά ενισχύεται. Το ξίδι δίνει μια ελαφριά οξύτητα που ξυπνά τις γεύσεις και κάνει το πιάτο πιο ενδιαφέρον. Αν ανησυχείτε για την ένταση, προτιμήστε ήπια ξίδια, όπως μηλόξιδο ή ξίδι ρυζιού, που δεν καλύπτουν τα υπόλοιπα αρώματα του φαγητού.
Λειτουργεί με όλα τα ζυμαρικά
Αυτό το τρικ δεν περιορίζεται μόνο στα κλασικά μακαρόνια. Είναι εξίσου αποτελεσματικό σε χειροποίητα ζυμαρικά, αλλά και σε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, τα οποία συχνά έχουν μεγαλύτερη τάση να κολλάνε.
Γιατί να το δοκιμάσετε
Είναι μια από εκείνες τις μικρές αλλαγές που δεν κοστίζουν τίποτα αλλά κάνουν αισθητή διαφορά. Μπορεί να σας γλιτώσει από ανακατέματα και κολλημένα μακαρόνια, ενώ ταυτόχρονα κάνει το τελικό πιάτο πιο απολαυστικό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ