Thumbnail
Αν θες τα σουτζουκάκια σου να μοιάζουν με αυτά ενός έμπειρου σεφ, υπάρχει ένα απλό αλλά καθοριστικό κόλπο: το μέγεθος και το σχήμα.

Για να είναι όλα ομοιόμορφα, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι παγωτού ή ζύγισε τον κιμά πριν το πλάσιμο, έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα και θα έχουν άψογη εμφάνιση.

Κατά το πλάσιμο, μην τα πιέζεις υπερβολικά· κράτησέ τα αφράτα ώστε να διατηρήσουν τη ζουμερή υφή τους. Μουλιάσε το ψωμί σε γάλα αντί για νερό, καθώς αυτό θα δώσει πιο μαλακή και βουτυρένια υφή στο μείγμα.

Όταν τα ρίξεις στη σάλτσα, άφησέ τα να μαγειρευτούν χωρίς ανακάτεμα, έτσι θα κρατήσουν το σχήμα τους και θα απορροφήσουν όλη τη γεύση από τα αρώματα της ντομάτας και των μπαχαρικών.

Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά)

500 γρ. χοιρινό κιμά (λαιμό)

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα

½ κούπα (100 γρ.) κόκκινο κρασί

1,5 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. πιπέρι

Για τη σάλτσα:

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι

½ κ.γ. κύμινο

½ κούπα (120 γρ.) νερό

1 ξυλάκι κανέλας

1 φύλλο δάφνης

ελαιόλαδο

αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού στο κρασί, τις στύβουμε καλά και τις προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτος ο κιμάς.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά όλο το βράδυ).

Μετράμε 40 γρ. για κάθε σουτζουκάκι και τα πλάθουμε σε ίσιο, μακρόστενο σχήμα.

Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. (Αν προτιμάτε ψητά, απλώς λαδώστε τα και ψήστε τα στο σχαροτήγανο.)

Για τη σάλτσα, στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τον πελτέ με το λάδι και τα μπαχαρικά για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, το νερό, την κανέλα και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 8–10 λεπτά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

douleia
Η νέα τάση που πληγώνει την αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας
Το φαινόμενο του εργασιακού ghosting έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο συχνές εμπειρίες των υποψηφίων στην εποχή της ψηφιακής πρόσληψης.
Η νέα τάση που πληγώνει την αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας
γάτα
Πώς λέμε τη γρουσουζιά στα ελληνικά;
Αν και η τουρκική ρίζα έχει εισαχθεί στην ελληνική γλώσσα, η έννοια της λέξης συνδέεται με την κακοτυχία, η οποία, όπως φαίνεται από την ελληνική...
Πώς λέμε τη γρουσουζιά στα ελληνικά;
thriskeutika
Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ: Προειδοποιεί για «βία και σεξουαλική κακοποίηση» στη Βίβλο – Ξέσπασμα αντιδράσεων
Η απόφαση του βρετανικού πανεπιστημίου να συνοδεύσει τη Βίβλο με «προειδοποιήσεις περιεχομένου» προκαλεί έντονες αντιδράσεις από θεολόγους,...
Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ: Προειδοποιεί για «βία και σεξουαλική κακοποίηση» στη Βίβλο – Ξέσπασμα αντιδράσεων