Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ παγκοσμίως, με πολυάριθμα αστέρια Michelin, best-seller βιβλία μαγειρικής και τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Πρόσφατα, αποκάλυψε τα μυστικά του για τέλεια λαζάνια με κιμά, μία από τις πιο αγαπημένες comfort συνταγές του φθινοπώρου.
1. Καρυκεύματα για τον κιμά
Ο διάσημος σεφ συνιστά να προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι από την αρχή του μαγειρέματος του κιμά. Επιπλέον, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμάς και πιπέρι καγιέν μπορούν να δώσουν βάθος και πλούσιο άρωμα στη γεύση.
2. Τα λαχανικά
Ο Ράμσεϊ προτιμά τα λαχανικά όπως κρεμμύδι, καρότο, σέλερι και σκόρδο να πολτοποιούνται ώστε οι σάλτσες να δένουν καλύτερα. Στην κλασική συνταγή για λαζάνια, χρησιμοποιεί τρίφτη για ομοιόμορφο ψήσιμο, αποφεύγοντας το ψιλοκόψιμο.
3. Τα λαζάνια
Τα ξερά λαζάνια δεν χρειάζεται να βράσουν πριν το ψήσιμο. Στον φούρνο ψήνονται τέλεια, διατηρούν την κατάλληλη υφή και σχηματίζουν ομοιόμορφες στρώσεις.
4. Η σάλτσα και η μπεσαμέλ
Για να δέσουν οι σάλτσες, ο Ράμσεϊ πασπαλίζει με καβουρδισμένο αλεύρι τα τριμμένα λαχανικά και τον κιμά μετά το σοτάρισμα. Στη μπεσαμέλ, προσθέτει τριμμένο τυρί, για πλούσια γεύση και βελούδινη υφή.
5. Η τελευταία πινελιά
Πριν το ταψί μπει στον φούρνο, η τελευταία κίνηση είναι πασπάλισμα με τριμμένη παρμεζάνα, που προσθέτει γεύση και χρυσαφένια κρούστα.
Ορισμένα από τα tips του Γκόρντον Ράμσεϊ μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλες συνταγές, όπως το παστίτσιο. Για πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε φέτα στη μπεσαμέλ και στη σάλτσα κιμά δαφνόφυλλα και κανέλα για επιπλέον άρωμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ