Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες
Ελαιόλαδο
Νιφάδες θαλασσινού αλατιού
2 φιλέτα καπνιστού σκουμπριού ή πέστροφας
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή σχοινόπρασο
2 χούφτες τριμμένο ώριμο τσένταρ
1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
2 μεγάλα κομμάτια βούτυρο λάιτ
Θαλασσινό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200°C (ή 180°C με αέρα). Πλένετε καλά τις πατάτες, τις στεγνώνετε και τις τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Αλείφετε τις πατάτες με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με νιφάδες αλατιού και τις τοποθετείτε απευθείας στο ράφι του φούρνου. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τραγανή φλούδα και να μαλακώσουν εσωτερικά.
Κόβετε τις ψημένες πατάτες στη μέση και αφαιρείτε με ένα πιρούνι το εσωτερικό τους σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ψάρι σε μικρά κομμάτια, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, το βούτυρο και το μεγαλύτερο μέρος του τυριού. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνετε.
Γεμίζετε ξανά τις φλούδες των πατατών με το μείγμα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήνετε στο γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσαφένια όψη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ