Υλικά:
Ρικότα
Ζελατίνα
Παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
Νερό
Μέλι
Αρωματικά μπαχαρικά (π.χ. κανέλα, γαρίφαλο)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα ρικότας σε θερμοκρασία δωματίου. Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό, την στραγγίζουμε και τη λιώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Αναμειγνύουμε τη ζελατίνα με τη ρικότα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ρικότα, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα. Τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε τουλπάνι σε 6 μικρά μπολ και γεμίζουμε με τη μους ρικότα, πιέζοντας ελαφρά. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφαιρούμε το τουλπάνι πριν το σερβίρισμα.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρώντας τη φλούδα και κρατώντας το κοτσάνι. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, ώστε να ακουμπάνε στον πάτο και να καλύπτονται από νερό. Προσθέτουμε μέλι και μπαχαρικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ