τροχαιο
Η τραγωδία στην Αθηνών – Λαμίας υπενθυμίζει για ακόμη μία φορά ότι η οδική ασφάλεια παραμένει ζητούμενο στη χώρα μας.

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου, στο 220ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν με κατεύθυνση προς Αθήνα συγκρούστηκε – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – με προπορευόμενη νταλίκα. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου.

Ο απολογισμός του δυστυχήματος

  • Ο οδηγός του Ι.Χ. ανασύρθηκε νεκρός από τις δυνάμεις της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.

  • Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης δύο γυναίκες, οι οποίες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

  • Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα διακόπηκε προσωρινά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού και η απομάκρυνση των οχημάτων.

Έρευνες για τα αίτια

Η Τροχαία διεξάγει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν η σύγκρουση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, σε μηχανική βλάβη ή σε άλλους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του οδοστρώματος.

Το συγκεκριμένο δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των θανατηφόρων τροχαίων που σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Η τραγωδία στην Αθηνών – Λαμίας υπενθυμίζει για ακόμη μία φορά ότι η οδική ασφάλεια παραμένει ζητούμενο στη χώρα μας. Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και ο τραυματισμός δύο ακόμη γυναικών αναδεικνύουν την ανάγκη για συστηματικές παρεμβάσεις, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο οδηγικής παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
κρέας
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;
Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της διατροφής στον εγκέφαλο απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα.
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;