Οι τηγανητές τυρόπιτες είναι ζεστές και τραγανές, με σπιτική ζύμη και γέμιση από ανάμεικτα λευκά τυριά. Πρόκειται για ένα εύκολο σνακ που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά και μπορεί να σερβιριστεί είτε σκέτο είτε με λίγο μέλι για πιο γλυκιά εκδοχή.
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
2-3 κουταλιές ρακί
Για τη γέμιση:
200 γρ. φέτα
250 γρ. μυζήθρα
250 γρ. ανθότυρο
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο (δυόσμο, άνηθο κ.λπ.)
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζύμη: Ανακατεύετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Σχηματίζετε μπάλα, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί περίπου 1 ώρα.
Γέμιση: Λιώνετε τα τυριά με πιρούνι, προσθέτετε πιπέρι και το μυρωδικό και ανακατεύετε καλά.
Σχηματισμός πίτας: Μοιράζετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες, ανοίγετε λεπτούς δίσκους και τοποθετείτε τη γέμιση στη μισή πλευρά. Κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου και πατάτε τις άκρες με πιρούνι ή διπλώνετε σχηματίζοντας κόθρο.
Τηγάνισμα: Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί 1–2 λεπτά και σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ