Υλικά:
800 γρ. αλεύρι
200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
14 γρ. ξηρή μαγιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
650 ml χλιαρό νερό
2 κονσέρβες ντομάτας (400 γρ. η καθεμία)
2 μπάλες μοτσαρέλας αγελαδινή, τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέστε σιγά-σιγά το νερό στο κέντρο και δουλέψτε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Ζυμώστε σε λαδωμένη επιφάνεια για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να γίνει ελαστική. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο να ωριμάσει για ένα 24ωρο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία του, μαζί με ένα βαρύ ταψί. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, αφήστε την να ξεκουραστεί λίγα λεπτά και έπειτα ανοίξτε κάθε κομμάτι σε λεπτό δίσκο περίπου 5 χιλ.
Πολτοποιήστε τις ντομάτες και απλώστε τις πάνω στη ζύμη. Στη συνέχεια, πασπαλίστε με μοτσαρέλα και ραντίστε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε.
Μεταφέρετε τις πίτσες στο καυτό ταψί και ψήστε για 5-10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τραγανή κρούστα και χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις βγουν από τον φούρνο, στολίστε τις με φρέσκα φύλλα βασιλικού και απολαύστε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ