Υλικά:
200 γρ. πλιγούρι
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και το αφήνετε να μουλιάσει περίπου 3 ώρες ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στη συνέχεια το στραγγίζετε πολύ καλά, πιέζοντάς το ανάμεσα στις παλάμες για να φύγουν τα υγρά, και το μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτετε τις κομμένες ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν τα αρώματα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ