salata
Μια ελαφριά και θρεπτική σαλάτα, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

200 γρ. πλιγούρι

3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και το αφήνετε να μουλιάσει περίπου 3 ώρες ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στη συνέχεια το στραγγίζετε πολύ καλά, πιέζοντάς το ανάμεσα στις παλάμες για να φύγουν τα υγρά, και το μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα.

Προσθέτετε τις κομμένες ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν τα αρώματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Έτσι λεγόταν το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" που στόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες
Ένα ιερό σύμβολο που στόλιζαν οι πρόγονοί μας πολύ πριν εμφανιστεί το χριστουγεννιάτικο έλατο, με βαθιά σημασία και τελετουργικό χαρακτήρα.
Έτσι λεγόταν το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" που στόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες