Υλικά:
1 κιλό φύλλα λαζάνια
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (ή λιγότερες αν προτιμάτε)
¼ φλιτζανιού πελτές ντομάτας
2 κονσέρβες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ½ κ.γ. αλάτι + επιπλέον αν χρειαστεί
¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι + επιπλέον αν χρειαστεί
1 κ.γ. ιταλικά μυρωδικά
2 κ.γ. ζάχαρη
450 γρ. ρικότα
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (κρατήστε λίγη για το τελείωμα)
¼ φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)
6 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 190°C.
Βράστε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι al dente (περίπου 8’). Σουρώστε, ξεπλύνετε και χωρίστε τα.
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέστε τον πελτέ, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά και ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει 15-20 λεπτά.
Σε μπολ ανακατέψτε τη ρικότα με το αυγό, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Στο ταψί (22x13 εκ.) στρώστε λίγη σάλτσα στον πάτο. Από πάνω βάλτε λαζάνια, σάλτσα, μείγμα ρικότας και μοτσαρέλα. Συνεχίστε σε στρώσεις έως ότου τελειώσουν τα υλικά. Κλείστε με ζυμαρικά, σάλτσα, μοτσαρέλα και λίγη παρμεζάνα.
Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε 30’. Αφαιρέστε το σκέπασμα και ψήστε άλλα 20’, μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.
Αφήστε τα λαζάνια να σταθούν 5-10’ πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν οι στρώσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ