Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι (ιδανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη)
250 γρ. μπρόκολο
400 γρ. γιαούρτι 2%
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθο
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 30 δευτερόλεπτα λιγότερο από τον χρόνο που προτείνει η συσκευασία. Λίγα λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε μέσα το μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με ξύσμα και χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα.
Κόβετε τη γαλοπούλα σε κομμάτια, προσθέτετε λίγο άνηθο και ανακατεύετε.
Σουρώνετε καλά τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα ενώνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού όσο είναι ακόμα καυτά.
Προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο ακόμα από το νερό που κρατήσατε για πιο κρεμώδη υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ