Οι κρέπες δεν είναι απλώς ένα γλυκό ή ένα γεύμα· είναι μια μικρή απόλαυση που μπορεί να μεταμορφώσει κάθε στιγμή της ημέρας σε κάτι ξεχωριστό. Με λίγα υλικά και λίγη φαντασία, μπορείτε να φτιάξετε αφράτες, νόστιμες και εύκολες κρέπες που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια.
Υλικά (για περίπου 8 κρέπες):
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά για γλυκές κρέπες)
Μια πρέζα αλάτι
Βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέστε τα αυγά και το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής, λείος χυλός.
Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείψτε το με λίγο βούτυρο ή λάδι.
Ρίξτε λίγο χυλό στο τηγάνι, κουνώντας το για να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό.
Ιδέες για γέμιση και σερβίρισμα:
Γλυκές κρέπες: Nutella, μέλι, φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα, ζάχαρη άχνη.
Αλμυρές κρέπες: Τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, σπανάκι ή σολομό με κρέμα τυριού.
Με λίγα απλά βήματα, οι κρέπες γίνονται αφράτες και νόστιμες, έτοιμες να γίνουν το αγαπημένο σνακ ή γεύμα σας. Το μυστικό για την τέλεια κρέπα; Ο χυλός να είναι λείος και το τηγάνι καλά ζεσταμένο.
Απολαύστε τις κρέπες ζεστές, μόλις βγουν από το τηγάνι, συνοδεύοντας με το αγαπημένο σας topping για μια γευστική εμπειρία που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ