Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κούπα γάλα
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Αρχικά, σε ένα μπολ αναμειγνύονται τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι) με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προστίθενται τα υγρά (γάλα, αυγά και λάδι ή βούτυρο) και το μείγμα ανακατεύεται μέχρι να προκύψει ένας λείος χυλός. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μικροί σβώλοι, αρκεί να μην είναι εμφανές το άψητο αλεύρι.
Ένα αντικολλητικό τηγάνι (σε κανονικό ή μικρό μέγεθος, ανάλογα με την επιθυμητή διάσταση της κρέπας) ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά, χωρίς προσθήκη λαδιού. Όταν φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, μια δόση από το μείγμα ρίχνεται στο τηγάνι με τη βοήθεια κουτάλας.
Η κρέπα είναι έτοιμη να γυριστεί όταν αρχίσει να αποκολλάται από μόνη της. Για το γύρισμα προτείνεται η χρήση σπάτουλας από ξύλο ή σιλικόνη ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η αντικολλητική επιφάνεια του σκεύους.
Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, η κρέπα μεταφέρεται σε πιάτο. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Συμβουλές
Αν η κρέπα καίγεται γρήγορα, η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Αντίθετα, αν δεν ψήνεται καλά, χρειάζεται περισσότερη ένταση στη φωτιά.
Η υφή της κρέπας (τραγανή ή απαλή) εξαρτάται από τον χρόνο παραμονής της στο τηγάνι και τον αριθμό των γυρισμάτων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ