μακαρονάδα με μελιτζάνες
Μια πεντανόστιμη συνταγή που συνδυάζει την καπνιστή γεύση της μελιτζάνας με την αρωματική σάλτσα ντομάτας και την αλμυρή φέτα, για ένα γεύμα που θα λατρέψετε

Ένα απολαυστικό και ελαφρύ πιάτο της μεσογειακής κουζίνας, που μπορείτε να ετοιμάσετε με όποιο ζυμαρικό προτιμάτε και να το απογειώσετε με τυριά από την τοπική παραγωγή, όπως μυζήθρα, ανθότυρο, τελεμέ, κατσικίσιο κ.ά.

Υλικά για τη Συνταγή

2 μελιτζάνες, μετρίου μεγέθους, κομμένες σε κύβους

3 ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

Ελαιόλαδο κατά βούληση

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 τσιμπιά ζάχαρη

1-2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη

300 γραμμάρια σπαγγέτι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τις σε μικρούς κύβους, ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ψήστε τις στο φούρνο ή στη φριτέζα αέρος στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρετε και συνεχίστε με τη σάλτσα.

2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε μια τσιμπιά ζάχαρη και φέρτε τα κρεμμύδια 1-2 ακόμα βόλτες, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γυαλίσουν. Προσθέστε τον πελτέ και ανακατέψτε καλά. Τέλος ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, φέρτε το μίγμα σε βρασμό, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 5 με 10 λεπτά.

3 .Μόλις πιει η σάλτσα τα πολλά υγρά της, ρίξτε τα κομμάτια της ψημένης μελιτζάνας και ανακατέψτε. Δοκιμάστε τις γεύσεις και αρτύστε ανάλογα, έχοντας κατά νου ότι η τριμμένη φέτα θα αυξήσει την αλμυρότητα της σάλτσας. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αποσύρετε από τη φωτιά.

4. Στο μεταξύ βράστε τα σπαγγέτι ή τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα, ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά και βάλτε τα σε μια πιατέλα.

5. Σερβίρετε την καλοκαιρινή μακαρονάδα, πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα, ραντίστε με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο και στολίστε με κλωναράκια φρέσκου βασιλικού.

Συμβουλή

Αν η σάλτσα ντομάτας πήξει πολύ, αραιώστε την με λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από τον βρασμό των ζυμαρικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Ηράκλειο Κρήτης: Με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών το πρώτο κουδούνι παρά τους νέους διορισμούς
Παρά τους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές στο Ηράκλειο παραμένουν υψηλά, ενώ...
Ηράκλειο Κρήτης: Με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών το πρώτο κουδούνι παρά τους νέους διορισμούς