Μακαρονάδα με μελιτζάνες και φέτα
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που αξιοποιεί στο έπακρο τα λαχανικά του κήπου μας και των μικρών μποστανιών και θα γίνει ο πρωταγωνιστής του οικογενειακού μας τραπεζιού

Ένα λαχταριστό και ελαφρύ μεσογειακό πιάτο που μπορεί να γίνει με ότι ζυμαρικά θέλετε καθώς και με τοπικά τυριά της περιοχής σας, όπως μυζήθρα, ανθότυρο, τελεμέ, κατσικίσιο κτλ.

Υλικά για τη Συνταγή

2 μελιτζάνες, μετρίου μεγέθους, κομμένες σε κύβους

3 ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

Ελαιόλαδο κατά βούληση

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 τσιμπιά ζάχαρη

1-2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη

300 γραμμάρια σπαγγέτι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τις σε μικρούς κύβους, ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ψήστε τις στο φούρνο ή στη φριτέζα αέρος στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρετε και συνεχίστε με τη σάλτσα.

2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε μια τσιμπιά ζάχαρη και φέρτε τα κρεμμύδια 1-2 ακόμα βόλτες, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γυαλίσουν. Προσθέστε τον πελτέ και ανακατέψτε καλά. Τέλος ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, φέρτε το μίγμα σε βρασμό, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 5 με 10 λεπτά.

3 .Μόλις πιει η σάλτσα τα πολλά υγρά της, ρίξτε τα κομμάτια της ψημένης μελιτζάνας και ανακατέψτε. Δοκιμάστε τις γεύσεις και αρτύστε ανάλογα, έχοντας κατά νου ότι η τριμμένη φέτα θα αυξήσει την αλμυρότητα της σάλτσας. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αποσύρετε από τη φωτιά.

4. Στο μεταξύ βράστε τα σπαγγέτι ή τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα, ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά και βάλτε τα σε μια πιατέλα.

5. Σερβίρετε την καλοκαιρινή μακαρονάδα, πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα, ραντίστε με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο και στολίστε με κλωναράκια φρέσκου βασιλικού.

Συμβουλή

Αν η σάλτσα ντομάτας πήξει πολύ, αραιώστε την με λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από τον βρασμό των ζυμαρικών.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το 2ο ΕΝΕΓΥΥΛ στο περίπτερο του alfavita.gr στη ΔΕΘ
ΔΕΘ: Το 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε την “έξυπνη πόλη” στο alfavita.gr
Μαθητές και εκπαιδευτικοί έδειξαν στη 89η ΔΕΘ πώς η τεχνολογία και η παράδοση συναντώνται μέσα από την «έξυπνη πόλη», το θερμοκήπιο και τα «μουσικά...
ΔΕΘ: Το 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε την “έξυπνη πόλη” στο alfavita.gr
γαυδ
Η Κρητικιά δασκάλα που πήγε στη Γαύδο για να διδάξει τη μοναδική μαθήτρια του νησιού
Η κα Τζαγκαράκη, που τα προηγούμενα δύο χρόνια δίδασκε στη Λέρο, αναδεικνύει τη μοναδικότητα της διδασκαλίας σε ένα σχολείο με έναν μόνο μαθητή
Η Κρητικιά δασκάλα που πήγε στη Γαύδο για να διδάξει τη μοναδική μαθήτρια του νησιού
teacher
Σχολεία: Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων
Σε ποιους εκπαιδευτικούς μειώνεται το ωράριο από την τρέχουσα σχολική χρονιά και γιατί
Σχολεία: Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων