Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε
Το ρύζι δεν είναι μόνο χορταστικό αλλά και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, προστατεύουν την καρδιά και βοηθούν το πεπτικό σύστημα. Άρα, αξιοποιώντας τα περισσεύματα, κερδίζετε και σε γεύση και σε θρεπτική αξία, ενώ παράλληλα μειώνετε τη σπατάλη τροφίμων.
Η συνταγή της Maya που έγινε viral
Η food creator Maya (fitgreenmind) έδειξε στο Instagram πώς μπορείς να φτιάξεις παγωτό από το μαγειρεμένο ρύζι που έμεινε. Με απλά βήματα και υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Τι θα χρειαστείτε:
300 γρ. βρασμένο ρύζι
300 ml γάλα (κανονικό ή φυτικό, εκείνη προτίμησε γάλα σόγιας με βανίλια)
70 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
300 ml σαντιγί (vegan ή κλασική)
Εκτέλεση:
Βάζετε το ρύζι, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Χτυπάτε τη σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.
Ενσωματώνετε προσεκτικά το μείγμα ρυζιού στη σαντιγί με μια σπάτουλα.
Μεταφέρετε σε δοχείο, σκεπάζετε και βάζετε στην κατάψυξη όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα αφήνετε λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρετε.
Η Maya προτείνει να πασπαλίσετε το παγωτό με λίγη κανέλα και το αποτέλεσμα είναι απλώς απολαυστικό.
Εναλλακτικές ιδέες
Με φρούτα: Προσθέστε πολτοποιημένες φράουλες, μπανάνες ή μούρα για πιο φρουτένια γεύση.
Με σοκολάτα: Λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα θα το απογειώσει.
Με ξηρούς καρπούς: Φουντούκια, καρύδια ή αμύγδαλα θα δώσουν τραγανή υφή.
Με άλλα είδη ρυζιού: Το καστανό ή το άγριο ρύζι χαρίζει πιο έντονη γεύση.
Με διαφορετικά γάλατα: Καρύδας ή αμυγδάλου για εξωτικό άρωμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ