Υλικά:
6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ρόδι
2 κ.σ. μελάσα ροδιού (χυμός ροδιού με ζάχαρη και λεμόνι)
100 γρ. φέτα
4 κ.σ. φύλλα μέντας (τα μικρά)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα). Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράζετε τη σάρκα τους σε σχήμα πλέγματος, χωρίς να σκίσετε τη φλούδα.
Τις τοποθετείτε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφετε με άφθονο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρείτε τη σάρκα των μελιτζανών και τη βάζετε σε μπολ, κρατώντας ανέπαφα τα καβούκια. Παράλληλα, πιέζετε τις σκελίδες σκόρδου ώστε να πάρετε τον πολτό τους.
Σπάτε το ρόδι και κρατάτε τους σπόρους. Αναμειγνύετε τη σάρκα της μελιτζάνας με τον πολτό του σκόρδου, τη μελάσα ροδιού, τη μέντα, αλάτι, πιπέρι και τους περισσότερους από τους σπόρους ροδιού.
Γεμίζετε τα καβούκια με το μείγμα, θρυμματίζετε από πάνω τη φέτα και ολοκληρώνετε με λίγους ακόμα σπόρους ροδιού και φύλλα μέντας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ