melidzanes
Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που μπορεί να σταθεί είτε ως μεζές είτε ως συνοδευτικό.

Υλικά:

2 μελιτζάνες φλάσκες (με το κοτσάνι τους)

2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον σε σπρέι

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες

300 γρ. ντοματίνια μικρά, ολόκληρα

Λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξίδι

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Φρέσκια ρίγανη

Αλάτι & πιπέρι

Λίγη φέτα χοντροτριμμένη

2 κ.σ. καρύδι σπασμένο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση αφήνοντας το κοτσάνι τους και χαράζουμε τη σάρκα τους σταυρωτά. Τις αλατίζουμε και τις ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε το air fryer στους 180°C για 3 λεπτά. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο καλάθι και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι για 7-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε στο τέλος με τον μαϊντανό και τη ρίγανη.

Μόλις οι μελιτζάνες ψηθούν, ανακατεύουμε ελαφρά τη σάρκα τους με κουτάλι και σχηματίζουμε μια θήκη. Τις γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών.

Ξαναβάζουμε τις γεμιστές μελιτζάνες στο air fryer και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε με φέτα και καρύδια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα.

Απολαύστε τις ζεστές, με φρέσκο ψωμί ή ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ψωμί - Ακρίβεια
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
Το προζύμι είναι κάτι περισσότερο από ένα υλικό, είναι μια ζωντανή παράδοση που συνδέει τις αρχαίες κουζίνες με τη σύγχρονη αρτοποιία.
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
καφές
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας
Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως και η σωστή του γεύση εξαρτάται όχι μόνο από την ποιότητα, αλλά και από τον τρόπο που τον...
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας
ayga_0.jpg
Πού είναι σωστό να φυλάμε τα αυγά μας για μέγιστη φρεσκάδα
Αν και η απάντηση μοιάζει απλή, στην πραγματικότητα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα, τις συνθήκες συντήρησης και τον τρόπο επεξεργασίας τους.
Πού είναι σωστό να φυλάμε τα αυγά μας για μέγιστη φρεσκάδα