Οι λουκουμάδες κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο τραπέζι των Ελλήνων — ένα γλυκό-έμβλημα της απλότητας και της νοστιμιάς. Με τραγανή εξωτερική κρούστα και αφράτο εσωτερικό, αυτά τα μελωμένα «χρυσαφένια» μπαλάκια ζύμης δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και από τα πιο εύκολα γλυκά στην παρασκευή τους.
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. νισεστές
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 270ml χλιαρό νερό
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το σιρόπι μελιού: ½ φλιτζάνι μέλι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού νερό
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να πάρει το σιρόπι βράση για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 ακόμη λεπτά. Θέλουμε το σιρόπι να είναι κρύο όταν ξεκινήσουμε το τηγάνισμα των λουκουμάδων.
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι για το τηγάνισμα, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 35 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί καλά. Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό δίπλα στην κατσαρόλα.
- Βουτάμε το χέρι μας στο νερό, και στη συνέχεια παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη και την αφήνουμε απαλά στο τηγάνι. Δεν αφήνουμε το ζυμάρι από ψηλά για να μην πιτσιλίσει. Γεμίζουμε την κατσαρόλα, γυρίζουμε στα 2 λεπτά αφού πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Με τρυπητή κουτάλα βουτάμε απευθείας τους ζεστούς λουκουμάδες στο σιρόπι. Συνεχίζουμε με όλη τη ζύμη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ