Πώς φτιάχνεται
Σε αντίθεση με το λευκό αλεύρι, που χάνει το φύτρο και το πίτουρο στη διαδικασία άλεσης, το αλεύρι αμυγδάλου κρατάει ανέπαφα τα θρεπτικά του συστατικά. Τα αμύγδαλα ζεματίζονται, ξεφλουδίζονται, αλέθονται και κοσκινίζονται, χωρίς να χάνουν την αξία τους.
5 λόγοι που αξίζει να το προτιμήσετε
Σύμμαχος στη μείωση βάρους
Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά ενισχύει το αίσθημα κορεσμού, μειώνοντας την υπερφαγία. Παράλληλα, τα ακόρεστα λιπαρά συμβάλλουν στην καύση λίπους ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας.
Φροντίζει την καρδιά
Τα αμύγδαλα αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL) και μειώνουν την κακή (LDL). Περιέχουν μαγνήσιο και φυτικές ίνες που βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφράγματος και άλλων καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Προστατεύει από τον διαβήτη
Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το αλεύρι αμυγδάλου δεν προκαλεί απότομες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Το μαγνήσιο που περιέχει ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, ενώ οι φυτικές ίνες βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης.
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Σε σχέση με το λευκό αλεύρι, περιέχει πολλαπλάσια ποσότητα από ασβέστιο, μαγνήσιο, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από γεύση, προσφέρει ουσιαστική θρεπτική αξία.
Εντελώς χωρίς γλουτένη
Για όσους έχουν δυσανεξία ή ευαισθησία στη γλουτένη, το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια ασφαλής και νόστιμη εναλλακτική.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ