Υλικά:
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. μέλι (κατά προτίμηση ανθέων)
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
Χυμός (100 ml) και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.
Το μοιράζουμε σε 4 ποτήρια ή μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αντικαθιστώντας μέρος του κρύου νερού με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το ξύσμα.
Μόλις το μείγμα του γιαουρτιού στα ποτήρια σφίξει ελαφρώς, ρίχνουμε από πάνω 1-2 κουταλιές από το ζελέ.
Βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι και σερβίρουμε παγωμένο.
Extra tip
Για ακόμα πιο αρωματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βραστό νερό για το ζελέ με ρόφημα λουίζας, που εκτός από γεύση χαρίζει και χωνευτικές ιδιότητες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ