Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver παρουσιάζει μια απλή και γρήγορη συνταγή για παραδοσιακούς κεφτέδες από αρνίσιο κρέας, εμπνευσμένη από την ελληνική κουζίνα και τη γαστρονομική του εμπειρία στη Θεσσαλονίκη. Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του “5 Ingredients Mediterranean” και ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά, αποτελώντας ιδανικό ορεκτικό ή μεζέ για μια τετραμελή οικογένεια.
Ο Jamie Oliver περιγράφει στην ιστοσελίδα του: «Κάνοντας βόλτες στη γεμάτη ζωή Θεσσαλονίκη, είδα πολλές διαφορετικές εκδοχές κεφτέδων σε σχήματα και μεγέθη. Όλα αυτά μου έδωσαν την έμπνευση για αυτό το απλά όμορφο πιάτο – έναν εξαιρετικό ελληνικό μεζέ».
Υλικά (για 4 άτομα)
1 λεμόνι
200 γρ. τζατζίκι
1 δέσμη φρέσκου δυόσμου
230 γρ. (μισό βάζο) ψητές κόκκινες πιπεριές
400 γρ. κιμάς από αρνί
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τρίβουμε λεπτά τη φλούδα του λεμονιού και στύβουμε μισό από τον χυμό σε μπλέντερ. Προσθέτουμε το τζατζίκι και τα περισσότερα φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
Φτιάχνουμε το μείγμα του κιμά: Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε μία πιπεριά. Σε μπολ αναμειγνύουμε την πιπεριά, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού, τον κιμά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και χωρίζουμε σε 8 οβάλ κεφτεδάκια.
Μαγείρεμα: Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν.
Τελικό άγγιγμα: Προσθέτουμε την υπόλοιπη πιπεριά στο τηγάνι για τα τελευταία 2 λεπτά.
Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τη σάλτσα σε 4 πιάτα, τοποθετούμε από πάνω τα κεφτεδάκια, γαρνίρουμε με πιπεριές, ξύσμα λεμονιού και φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ