Ζυμαρικά
Είναι γρήγορο, εύκολο και ιδανικό για κάθε περίσταση

Αυτό το εύκολο πιάτο συνδυάζει την απλότητα της ιταλικής κουζίνας με την πλούσια γεύση της ελληνικής φέτας.

Είναι γρήγορο, εύκολο και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά για τη συνταγή

  • 225 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 1 πακέτο σπανάκι (περίπου 300 γραμμάρια)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ντοματίνια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, συν φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
  • 210 γραμμάρια τριμμένη φέτα, χωρισμένη

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  • Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα τελευταία 2 λεπτά του βρασμού, προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε.
  • Στραγγίστε, κρατώντας 240 ml νερό από το βράσιμο.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ντοματίνια, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να σπάσουν τα ντοματίνια, για περίπου 6 λεπτά.
  • Μεταφέρετε 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε τον βασιλικό με τα ντοματίνια στο τηγάνι. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσουν τα ντοματίνια και να γίνουν σάλτσα, για περίπου 5 λεπτά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα ντομάτας σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε 1 φλιτζάνι φέτα και 240 ml από το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των σπαγγέτι. Κλείστε το καπάκι του μπλέντερ και αφαιρέστε το κεντρικό μέρος για να αφήσετε τον ατμό να φύγει. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα πάνω από το άνοιγμα. Χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες, περίπου 1 λεπτό.
  • Επιστρέψτε τη σάλτσα στο τηγάνι. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα στραγγισμένα σπαγγέτι και το μείγμα σπανακιού και τα 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια που κρατήσατε.
  • Ανακατέψτε για να αναμειχθούν όλα τα υλικά, προσθέτοντας περισσότερο νερό από το βράσιμο των σπαγγέτι εάν χρειάζεται, για να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.
  • Πασπαλίστε με την υπόλοιπη 1/2 φλιτζάνι φέτα και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού, εάν θέλετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dervenakia
Ακροκόρινθος και Δερβενάκια: Δύο σταθμοί γεμάτοι μνήμες και ομορφιά
Πέρα από την παραδοσιακή βόλτα στα σοκάκια της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, η διαδρομή προς τα εκεί προσφέρει και ευκαιρίες για μοναδικές στάσεις...
Ακροκόρινθος και Δερβενάκια: Δύο σταθμοί γεμάτοι μνήμες και ομορφιά
bedalia
Η βεντάλια ως σύμβολο κομψότητας, εξουσίας και μυστικής επικοινωνίας
Η βεντάλια, αν και σήμερα μπορεί να θεωρείται ένα ρομαντικό ή ρετρό αξεσουάρ, έχει πίσω της μια μακρά ιστορία που ξεπερνά τον απλό πρακτικό της ρόλο.
Η βεντάλια ως σύμβολο κομψότητας, εξουσίας και μυστικής επικοινωνίας
pasxalitsa
Έντομα στον κήπο: Ο ρόλος της πασχαλίτσας
Ένα από τα πιο ωφέλιμα έντομα για τον κήπο είναι η πασχαλίτσα, είναι σύμμαχος του κηπουρού καθώς τρέφεται με αφίδες και άλλα επιβλαβή έντομα που...
Έντομα στον κήπο: Ο ρόλος της πασχαλίτσας