Υλικά:
350 γρ. χουρμάδες φρέσκοι και πολύ μαλακοί (χωρίς κουκούτσι) ή ξεροί που έχουν μουλιάσει για 5’ σε ζεστό νερό
80 γρ. νιφάδες βρόμης
70 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και θρυμματισμένα
30 γρ. κολοκυθόσποροι
30 γρ. ηλιόσποροι
2 κ.σ. σουσάμι
3 κ.σ. λιναρόσπορος
1 κ.σ. σπόροι chia
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
60 γρ. ταχίνι
50 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
Τους πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη πάστα. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά λείο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς, το σουσάμι, τους σπόρους και την κανέλα.
Ρίχνουμε την πάστα χουρμά, το ταχίνι και (αν θέλουμε) το κακάο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να κατανέμονται παντού.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι 20x20 εκ., μεταφέρουμε το μείγμα και το πιέζουμε καλά με την παλάμη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες και σερβίρουμε.
Tip: Αν η ζύμη φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέτουμε λίγους ακόμη πολτοποιημένους χουρμάδες ή αμυγδαλοβούτυρο για καλύτερη συνοχή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ